Ανεξάρτητο Service και Τεχνική Υποστήριξη για τα Apple Mac, 7 Ημέρες την Εβδομάδα 10:00-20:00 > 6932469656



Λογισμικό επιτρέπει την συνακρόαση διαδικτυακών συνομιλιών, ούτως ώστε οι Διωκτικές Αρχές να μπορούν με ευκολία να παρακολουθούν ακόμα και τα τεκταινόμενα στον ίδιο χώρο με τον υπολογιστή του φερόμενου ως ύποπτου χρήστη, ενεργοποιώντας κάμερα και μικρόφωνο!



H παγκοσμίως γνωστή ομάδα Ευρωπαίων χάκερ Chaos Computer Club καταγγέλει ότι η γερμανική αστυνομία έχει σχεδιάσει έτσι το λογισμικό που, υπό όρους και δη, δικαστική εντολή, της επιτρέπει την συνακρόαση διαδικτυακών συνομιλιών ώστε να μπορεί με ευκολία να παρακολουθεί ακόμα και τα τεκταινόμενα στον ίδιο χώρο με τον υπολογιστή του φερόμενου ως ύποπτου χρήστη ενεργοποιώντας κάμερα και μικρόφωνο.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει το CCC, οι Αρχές μπορούν να ξεπεράσουν τη δικαιοδοσία τους εάν δεν υπάρχει έλεγχος. Μάλιστα προσθέτουν ότι ο σχεδιασμός του λογισμικού αυτού είναι τόσο φτωχός ώστε θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης όχι μόνο από τις Αρχές αλλά και από τρίτους.

Επίσης, αναφέρουν ότι η ανάλυση που έκαναν τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η κερκόπορτα που ανοίγει ο «δούρειος ίππος» των Αρχών είναι ανοικτή ακόμα και για τη μεταφορά ή τη διαγραφή αρχείων στον υπολογιστή του χρήστη, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση την μέθοδο έρευνας που έχουν υιοθετήσει οι Αρχές,  με την άδεια του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, από το 2008.

Διαβάστε πως τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς της η ομάδα Chaos Computer Club.

Εντούτοις, το "malware" που υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια της η ομάδα δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι ανήκει στην γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με την εταιρεία αντιικού λογισμικού F-Secure, η οποία εξέτασε τον κώδικα και επιβεβαίωσε ότι περιέχει keylogger, δηλαδή καταγράφει ότι πληκτρολογεί ο χρήστης σε σειρά εφαρμογών, όπως στην εφαρμογή διαδικτυακής επικοινωνίας με φωνή, κείμενο ή βίντεο Skype, τον browser Firefox, το πρόγραμμα ανταλλαγής μηνυμάτων MSN Messenger, το ICQ και άλλα. Επίσης επιβεβαίωσε ότι μπορεί να παίρνει screenshot και να καταγράφει συνομιλίες με ήχο.

Πάντως, σύμφωνα με άρθρο στο δικτυακό τόπο faz.net γερμανικής εφημερίδας η ύπαρξη της κερκόπορτας στο trojan της γερμανικής κυβέρνησης είναι γνωστή και έχει συζητηθεί δημοσίως.


Πηγή: http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231132416