Ανεξάρτητο Service και Τεχνική Υποστήριξη για τα Apple Mac, 7 Ημέρες την Εβδομάδα 10:00-20:00 > 6932469656



Jul 2012

Το Skype (η Microsoft) αρνείται ότι άνοιξε κερκόπορτα για την αστυνομία...



Διαψεύδοντας τα ρεπορτάζ της Washington Post και άλλων αμερικανικών μέσων, η υπηρεσία Skype της Microsoft δηλώνει ότι οι αλλαγές που πραγματοποίησε πρόσφατα στα κέντρα δεδομένων της δεν έχουν στόχο να διευκολύνουν τις αρχές στην παρακολούθηση των κλήσεων και των μηνυμάτων των χρηστών.

Με ανάρτηση σε επίσημο εταιρικό ιστολόγιο, το Skype χαρακτηρίζει «ψευδή» τον ισχυρισμό ότι «προχώρησε σε αλλαγές της αρχιτεκτονικής του με εντολή της Μicrosoft, προκειμένου να προσφέρει στις διωκτικές αρχές μεγαλύτερη πρόσβαση στις επικοινωνίες των χρηστών του».

Η υπηρεσία ωστόσο δεν διαψεύδει ότι προσφέρει δεδομένα στην αστυνομία όταν αυτό απαιτείται από το νόμο. «Όταν ένας φορέας επιβολής του νόμου ακολουθεί την κατάλληλη διαδικασία, αποκρινόμαστε όταν αυτό απαιτείται από το νόμο και είναι τεχνικά εφικτό».

Με την τελευταία της ανακοίνωση η υπηρεσία της Μicrosoft επιχειρεί να καθησυχάσει τις φήμες και τα ρεπορτάζ σχετικά με τη συνεργασία της με την αστυνομία.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2009, όταν η Microsoft κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια τεχνολογία «νόμιμης υποκλοπής», η οποία «έχει τη δυνατότητα να αντιγράφει σιωπηλά την επικοινωνία μεταξύ τουλάχιστον δύο οντοτήτων». Η αίτηση αναφερόταν συγκεκριμένα «στο Skype και υπηρεσίες σαν το Skype», παρόλο που κατατέθηκε 17 μήνες πριν η Microsoft αγοράσει τελικά το Skype για 8,5 δισ. δολάρια.

Η υπόθεση απασχόλησε αυτή την εβδομάδα την Washington Post, η οποία έγραψε ότι, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης και της βιομηχανίας, το Skype «επέκτεινε τη συνεργασία του με τις διωκτικές αρχές ώστε να καταστήσει τα online chat και άλλα δεδομένα των χρηστών διαθέσιμα στην αστυνομία».

Η διεύθυνση της εταιρείας δεν αρνείται ότι συνεργάζεται με τις αρχές όταν αυτό της ζητηθεί βάσει του νόμου, διαβεβαιώνει όμως ότι οι αλλαγές που πραγματοποίησε στην υποδομή της δεν ανοίγουν νέα κερκόπορτα για υποκλοπές από την κυβέρνηση.

Το λογισμικό Skype βασιζόταν παλαιότερα σε υπολογιστές των ίδιων των χρηστών προκειμένου να εντοπίζουν οι συνδρομητές του ο ένας τον άλλο και να συνδέονται για κλήση. Τώρα, όμως, οι κλήσεις δρομολογούνται μέσω κέντρων δεδομένων, ή «υπερκόμβους», τους οποίους νοικιάζει η Skype στο υπολογιστικό νέφος της Amazon και της Microsoft.

H εταιρεία διαβεβαιώνει πάντως ότι οι κλήσεις φωνής και βίντεο δεν καταγράφονται από τα κέντρα δεδομένα της εταιρείας, αφού τα δεδομένα ανταλλάσσονται απευθείας μεταξύ των χρηστών. Εξαίρεση είναι η περίπτωση τηλεδιασκέψεων με περισσότερα από δύο πρόσωπα, οπότε η κλήση πρέπει να περνά από τους διακομιστές τους για τεχνικό λόγο.

Όσον αφορά τα μηνύματα κειμένου, η ανάρτηση αναφέρει ότι ορισμένα από αυτά αποθηκεύονται στα κέντρα δεδομένων για να παραδοθούν αργότερα σε όλες τις συσκευές του παραλήπτη. Σύμφωνα με την πολιτική ασφάλειας και ιδιωτικότητας του Skype, τα στιγμιαία μηνύματα (ΙΜ) αποθηκεύονται για χρονικό διάστημα 30 ημερών κατά το μέγιστο, εκτός αν επιτρέπεται ή απαιτείται από το νόμο να γίνει διαφορετικά».

Όταν οι αρχές «ακολουθούν τις κατάλληλες διαδικασίες και μας ζητηθεί πρόσβαση σε μηνύματα που βρίσκονται προσωρινά σε διακομιστές μας, θα το κάνουμε» αναφέρει η νέα ανάρτηση, τονίζοντας όμως ότι αυτό συμβαίνει «μόνο αν απαιτείται από το νόμο και είναι τεχνικά εφικτό».

Η Apple "εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει μερίδιο στο Twitter"!



Θέλοντας να βελτιώσει τις χαμηλές επιδόσεις της στην κοινωνική δικτύωση, η Apple έχει ολοκληρώσει προκαταρκτικές συνομιλίες με το Twitter για ενδεχόμενη στρατηγική επένδυση στην υπηρεσία, γράφουν οι New York Times επικαλούμενοι πηγές που «έχουν ενημερωθεί για το θέμα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Apple δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαπραγματεύσεις, έχει όμως συζητήσει το ενδεχόμενο να επενδύσει ένα ποσό της τάξης των εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, εκτιμώντας πιθανώς ότι η συνολική αξία του Twitter υπερβαίνει πλέον τα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια.

Με τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης να αντιστοιχούν πλέον σε ένα σημαντικό μέρος της διαδικτυακής ζωής των χρηστών, η Apple θα είχε κάθε λόγο να θέλει να αξιοποιήσει την εμπειρία του Twitter και ενδεχομένως να το συνδέσει με δικά της προϊόντα.

Η εταιρεία είχε εξάλλου αποτύχει στο σχέδιό της να συνάψει συμφωνία με το Facebook, προκειμένου να ενσωματώσει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του στο Ping, μια δική της υπηρεσία δικτύωσης που εστιάζεται στη μουσική.

To Facebook φέρεται άλλωστε να αναπτύσσει δικό του κινητό τηλέφωνο, και ένα μικρό τμήμα του ανήκει ήδη Microsoft, ανταγωνιστή της Apple. Στο μεταξύ, η Google, που ανταγωνίζεται την Apple στα κινητά τηλέφωνα, προωθεί το δικό της Google Plus.

Σε πρόσφατο συνέδριο τεχνολογίας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ είχε δηλώσει ότι «η Apple δεν χρειάζεται να έχει στην ιδιοκτησία της ένα κοινωνικό δίκτυο. Χρειάζεται όμως να είναι κοινωνική».

Λιγότερο σαφές είναι ωστόσο τι θα είχε να κερδίσει το Twitter από μια τέτοια συμφωνία, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τους New York Times, η εταιρεια έχει αυτή τη στιγμή αποθεματικό άνω των 600 εκατ. δολαρίων.

Το Twitter αναμένεται εξάλλου να εισέλθει κάποια στιγμή στο χρηματιστήριο, ανεξαρτήτως του εάν θα συνάψει νέες συμφωνίες με επενδυτές όπως η Apple.

Mountain Lion Review: What Happened to Apple’s Innovation?




http://www.gizmodo.co.uk/2012/02/mountain-lion-review-what-happened-to-apples-innovation/

iBlade!

Διακοπές χωρίς Mac δεν γίνονται!

Τυχερό iPad!

Atomic-scale magnetic memory: The computer you're working on stores one bit of data in about 1 million atoms. With atomic-scale magnetic memory, 12 is the new million.!



http://www.ibm.com/smarterplanet/us/en/smarter_computing/
article/atomic_scale_memory.html

MacBook Pro: Distorted video or no video issues



http://support.apple.com/kb/TS2377

Products Affected:
MacBook Pro, models with NVIDIA GeForce 8600M GT graphics processors

Symptoms

In July 2008, NVIDIA publicly acknowledged a higher than normal failure rate for some of their graphics processors due to a packaging defect. At that same time, NVIDIA assured Apple that Mac computers with these graphics processors were not affected. However, after an Apple-led investigation, Apple has determined that some MacBook Pro computers with the NVIDIA GeForce 8600M GT graphics processor may be affected. If the NVIDIA graphics processor in your MacBook Pro has failed, or fails within four years of the original date of purchase, a repair will be done free of charge, even if your MacBook Pro is out of warranty.

What to look for:

Distorted or scrambled video on the computer screen
No video on the computer screen (or external display) even though the computer is on

Specific products affected:

MacBook Pro 15-inch and 17-inch models with NVIDIA GeForce 8600M GT graphics processors
MacBook Pro (17-Inch, 2.4GHz)
MacBook Pro (15-Inch, 2.4/2.2GHz)
MacBook Pro (Early 2008)

These computers were manufactured between approximately May 2007 and September 2008

Resolution

If your MacBook Pro is exhibiting any of the symptoms listed above, please take it to an Apple Retail Store or an Apple Authorized Service Provider (AASP) for evaluation, or call your nearest Apple Contact Center. Before visiting the Genius Bar at the Apple Retail Store, please make a reservation (available in some countries only).

Apple is issuing refunds to customers who may have paid for repairs related to this issue. Please contact Apple for details on the refund process.

Note: If your MacBook Pro is not experiencing any of these symptoms, you do not need to contact Apple.

Apple will continue to evaluate the repair data and will provide further repair extensions as needed.

Η Google δεν θα γίνει ποτέ Apple, λέει υψηλόβαθμο στέλεχος της Google!




Άλλη μια έκδοση του ανοικτού Android, το Android 4.1 Jelly Bean, ανακοινώθηκε και όσοι αγόρασαν πρόσφατα smartphone αναρωτιούνται εάν το έξυπνο κινητό τηλέφωνό τους πρόκειται να γίνει πιο έξυπνο, «τρώγοντας» Jelly Bean. Φανταστείτε για παράδειγμα, να έχετε μόλις αγοράσει ένα HTC One X ή ένα Samsung Galaxy S III. Δεν θα θέλατε Android 4.1 το συντομότερο;

Ο επικεφαλής του τμήματος των μηχανικών λογισμικού για το Android στην Google, Hiroshi Lockheimer έκανε σαφές στην βρετανική εφημερίδα Telegraph ότι, η Google (με το Android) δεν θα γίνει ποτέ Apple.

Στην περίπτωση της Apple, κάθε φορά που η εταιρεία ανακοινώνει μια νέα έκδοση του λειτουργικού, σχετικά σύντομα όλες οι συσκευές της αναβαθμίζονται.

Αντίθετα, το οικοσύστημα του Android λειτουργεί εντελώς διαφορετικά. Όποια περίοδο κι αν κοιτάξει κανείς, θα βρει διαφορετικές εκδόσεις του Android σε χρήση, δηλαδή θα παρατηρήσει αυτό που από κάποιους ονομάζεται «κατακερματισμός».

Για παράδειγμα τώρα, σύντομα, στην πίτα θα προστεθούν οι πρώτοι που θα έχουν smartphone με Jelly Bean -γνωρίζουμε ήδη ότι εκτός από το Nexus 7, θα διατεθεί ενημέρωση για το Motorola Xoom, σε smartphone, τα Nexus και το Samsung Galaxy S III. Αυτοί θα αποτελούν στην παρούσα φάση -και ίσως και για τους επόμενους δύο ή και τρεις μήνες- τους μόνους που θα έχουν μερίδιο Android 4.1 στην πίτα, με πολλούς να ακολουθούν με Ice Cream Sandwich, με Gingerbread και ίσως, κάποιοι δεν έχουν κάνει ακόμα αναβάθμιση από το Froyo.

Ο χρόνος αλλά και η απόφαση για την αναβάθμιση ή όχι ενός κινητού τηλεφώνου είναι απόφαση των κατασκευαστών, τονίζει ο Lockheimer.
Κι αυτό καθώς, όταν η Google ανακοινώνει μια νέα έκδοση του λειτουργικού, οι κατασκευαστές μπορεί να βρίσκονται εν μέσω μιας παραμετροποίησης της προηγούμενης έκδοσής του για να βάλουν τις δικές τους πινελιές (όπως κάνουν για παράδειγμα η HTC με το HTC Sense, η Samsung με το Touchwiz, ή η Motorola με το Motoblur). Για αυτό, το Android είναι λειτουργικό ανοικτού κώδικα, είπε ο Lockheimer, γιατί θέλουμε να απολαμβάνουν αυτή την ελευθερία οι κατασκευαστές.

Παρεμπιπτόντως, δείτε πως θα ελευθερώσετε εσείς το Android σας, με τη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού!
Άλλοι πάλι, επιλέγουν να είναι οι πρώτοι που θα διαθέσουν την ενημέρωση, θεωρώντας ότι έτσι θα αποκτήσουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, πίστη και αφοσίωση από όσους τους επιλέγουν.

Άλλοι πάλι, θέλουν να ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων Androidειδών, προσθέτοντας στο λειτουργικό που έχουν όλα τα νέα Android κάτι περισσότερο και συχνά χρήσιμο (αρκετά τα βλέπουμε να υιοθετούνται σε επόμενες εκδόσεις του λειτουργικού). Αυτές όμως οι επεμβάσεις απαιτούν χρόνο και κυρίως δοκιμές, οι οποίες καθυστερούν την διαθεσιμότητα της νέας έκδοσης του Android που μόλις κυκλοφόρησε.

Πάντως, η Google ανακοίνωσε στο συνέδριο I/O ένα πακέτο εργαλείων, το οποίο ονομάζεται platform developer kit (PDK) για να ενθαρρύνει προγραμματιστές και κατασκευαστές να εργαστούν πάνω στο Android. Έτσι, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους εργάζονται πάνω στο hardware να δουλέψουμε παράλληλα, είπε ο Lockheimer. Κάτι τέτοιο θα επιτάχυνε την διάθεση ενημερώσεων, αν και αυτό που επιδιώκει η Google είναι να δώσει τον απαραίτητο χρόνο στους κατασκευαστές να βελτιστοποιούν τα προϊόντα τους πάνω στην πλατφόρμα. Το λογισμικό του τηλεφώνου είναι σημαντικό, δεν ενδιαφέρονται όμως όλοι για την τελευταία ενημέρωση: «η μητέρα μου για παράδειγμα, χρησιμοποιεί τηλέφωνο με Android αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν γνωρίζει την έκδοση που τρέχει, σε αντίθεση με εμένα που αποτελεί σημαντικό θέμα», κατέληξε.

Ωραίο iPod!