Ανεξάρτητο Service και Τεχνική Υποστήριξη για τα Apple Mac, 7 Ημέρες την Εβδομάδα 10:00-20:00 > 6932469656



LinkedIn

«Κείμενα με πλοκή Σαίξπηρ» οι «Όροι και Προϋποθέσεις» των Κοινωνικών Δικτύων!




H Επιτροπή με την εποπτεία των Επιστημών και της Τεχνολογίας στη M. Βρετανία, συστήνει στα κοινωνικά δίκτυα να απλοποιήσουν τους “Όρους και τις Προϋποθέσεις”, με τα οποία καλούνται να συμφωνήσουν οι χρήστες τους.
 
Όπως αναφέρει σε άρθρο του BBC, οι χρήστες μπορεί να μην ενημερώνονται για το πώς χρησιμοποιούνται τα στοιχεία τους από τις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές των κοινωνικών δικτύων και όχι μόνο.
 
Ένας από τους λόγους είναι τα μεγάλα κείμενα και οι η πολυπλοκότητα των “Όρων και Προϋποθέσεων” με τους οποίους καλούνται να συμφωνήσουν οι χρήστες.
 
Η επιτροπή μάλιστα το ρίχνει στο χιούμορ, βρετανικό χιούμορ μάλιστα, λέγοντας ότι ... η πλοκή των αντίστοιχων κειμένων μοιάζει με κείμενα του Σαίξπηρ!  
 
Επίσης, η Επιτροπή αναφέρει ότι πρόβλημα υπάρχει και με τις εφαρμογές, οι οποίες προκείμενου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ζητούν πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν χρειάζονται για προφανείς λόγους.

Εκτεταμένο πρόγραμμα ηλεκτρονικής επιτήρησης των πολιτών στην Ινδία!




Μετά την υπόθεση παρακολούθησης PRISM στις HΠA που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας, το Reuters αποκαλύπτει ένα εκτεταμένο πλάνο παρακολούθησης από την κυβέρνηση της Ινδίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου που επικαλείται ανώνυμες πηγές, οι υπηρεσίες ασφαλείας αλλά και οι φορολογικές αρχές (!) τής Ινδίας, θα έχουν πρόσβαση στα email των χρηστών στις τηλεφωνικές κλήσεις, ακόμη και τα SMS, χωρίς άμεση επίβλεψη από το κοινοβούλιο της χώρας.

Επιπλέον, οι αρχές θα μπορούν να παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις στο Facebook, το  Twitter και το LinkedIn, όπως επίσης και τις αναζητήσεις που κάνουν οι χρήστες στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Υψηλόβαθμο στέλεχος υπουργείου φέρεται να δήλωσε πως η ασφάλεια της χώρας είναι πολύ σημαντική και πως όλες οι χώρες έχουν αντίστοιχα προγράμματα επιτήρησης, για την προστασία των πολιτών και της χώρας από εγκληματικές και τρομοκρατικές ενέργειες.

Η κυβέρνηση της Ινδίας είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις της ήδη από το 2009, προτείνοντας το "Centralized Monitoring System" (CMS) ως μέσο για την αύξηση της ασφάλειας στη χώρα.